Ons verhaal: van zorgverlener naar zorgverbeteraar

Het bedrijf achter Corpio is Netbasics. In 1996 op een zolderkamer opgericht als internetbureau, en inmiddels uitgegroeid tot ICT-verlener met een hart dat wild klopt voor de zorg.

Geen tijd voor zorgtaken

Begin jaren ’80 werkte mede-oprichter Eric Faber nog als verpleegkundige in het ziekenhuis. Toen al merkte hij dat hij te weinig tijd kreeg voor echte zorgtaken.

“Ik vond de zorg voor zieken grandioos. Maar er was veel te weinig tijd om bijvoorbeeld doorligwonden te voorkomen, of om patiënten op de afdeling oncologie bij te staan in hun proces. Heel erg frustrerend. Want als ik het gevoel heb dat ik het niet 100 procent goed kan doen, doe ik het liever helemaal niet. Dat was toen zo, en dat is nu met Netbasics en Corpio nog steeds zo.”

Missie: de zorg verbeteren

Bij de start van Netbasics in 1996 was Erics missie al glashelder:

“Mijn hart lag in de zorg. Ik wilde de kracht van internet combineren met het verbeteren van de zorg. En nog steeds willen we onze klanten helpen om hun werk makkelijker te maken. We verzinnen daarom geen oplossingen vóór de klant, maar oplossingen mét de klant. Door hun problemen als uitgangspunt te nemen, kom je tot ICT-oplossingen die echt werken.”

1 systeem, alles vastleggen

Corpio is in 2015 ontwikkeld samen met de Huisartsenpost Apeldoorn. De huisartsenpost werkte met verschillende software-systemen. Onhandig, frustrerend, en het kost veel te veel tijd, zo vonden ze zelf.

“Ze wilden heel graag naar 1 systeem toe, om makkelijker gegevens te kunnen vastleggen en beheren. Samen hebben we Corpio ontwikkeld. Niet langer 5 x inloggen in 5 systemen en de hele dag schakelen tussen 5 programma’s. Maar gewoon simpel: 1 scherm waarop je bijna alle denkbare gegevens kunt zien, beheren en vastleggen: van eindedienstmeldingen en calamiteitenrapportages, tot teamroosters en beleidsdocumenten.”

De cirkel is rond

Eric is een gelukkig mens.


“We maken met Netbasics en Corpio het verschil in de zorg. Dat wilde ik als verpleegkundige al. Toen kon het niet, omdat ik er de tijd niet voor kreeg. Met Corpio en onze andere software-oplossingen kan dat wél. Inmiddels houden huisartsenposten door heel Nederland per week vele uren tijd over voor echte zorgtaken. Dankzij Corpio. De cirkel is rond. “

Het Corpio team

Jan Broos

Product owner

Joost van der Drift

Operationeel manager

Anne Strikwerda

Developer

Elwin van Eede

Developer

Evert Nagel

Systeembeheerder

Yozef van ’t Klooster

Grafisch designer