Ons verhaal: van zorgverlener naar zorgverbeteraar

Het bedrijf achter Corpio is Netbasics. In 1996 op een zolderkamer opgericht als internetbureau, en inmiddels uitgegroeid tot ICT-verlener met een hart dat wild klopt voor de zorg.

Missie: de zorg verbeteren

Bij de start van Netbasics in 1996 was Erics missie al glashelder:

“Mijn hart lag in de zorg. Ik wilde de kracht van internet combineren met het verbeteren van de zorg. En nog steeds willen we onze klanten helpen om hun werk makkelijker te maken. We verzinnen daarom geen oplossingen vóór de klant, maar oplossingen mét de klant. Door hun problemen als uitgangspunt te nemen, kom je tot ICT-oplossingen die echt werken.”

1 systeem, alles vastleggen

Corpio is in 2015 ontwikkeld samen met de Huisartsenpost Apeldoorn. De huisartsenpost werkte met verschillende software-systemen. Onhandig, frustrerend, en het kost veel te veel tijd, zo vonden ze zelf.

“Ze wilden heel graag naar 1 systeem toe, om makkelijker gegevens te kunnen vastleggen en beheren. Samen hebben we Corpio ontwikkeld. Niet langer 5 x inloggen in 5 systemen en de hele dag schakelen tussen 5 programma’s. Maar gewoon simpel: 1 scherm waarop je bijna alle denkbare gegevens kunt zien, beheren en vastleggen: van eindedienstmeldingen en calamiteitenrapportages, tot teamroosters en beleidsdocumenten.”

Het Corpio Team

Jan Broos
Jan Broos
Product owner

Joost van der Drift
Joost van der Drift
Product owner
Lennaert Kempers
Lennaert Kempers
Programmeur
Anne Strikwerda
Anne Strikwerda
Programmeur
Evert Nagel
Evert Nagel
Systeembeheer
Niek Hamoen
Niek Hamoen
Stagair/Programmeur