Online pagina’s in kwaliteitsmanagementsysteem in Corpio 3.1

De online pagina’s die we in Corpio 3 introduceerden (één maand geleden) was een laagdrempelige manier van snel documenten invoeren in Corpio. Zoals aangegeven in onze roadmap en planning stopt het daar natuurlijk niet voor ons. Met Corpio 3.1 komen we weer een stap dichterbij ons doel van een gemakkelijk kwaliteitsmanagementsysteem voor de huisartsenzorg.

Pagina’s nu ook een kwaliteitsdocument

Met de laatste update zitten er nu een verloopdatum, publicatiedatum en notificaties op een pagina. Hiermee kun je een pagina opnemen in je proces van kwaliteitsbeheer op documenten. Hij kan nu ook verschijnen bij verlopen documenten en bij notificaties. Je kan bijvoorbeeld een protocol als pagina snel in Corpio zetten (ja, zelfs plakken via Word werkt vlekkeloos). Dit protocol krijgt dan direct een publicatiedatum en je kan zelf de verloopdatum instellen. Zo helpt Corpio jouw huisartsenpost of huisartsenpraktijk om te voldoen aan kwaliteitsstandaarden uit de markt (denk hierbij aan NEN 7510 en HKZ).

Kwaliteitsmanagement voor huisartsenpraktijken

De update van pagina’s is een klein onderdeel van ons grotere plan om het werken met kwaliteitsstandaarden voor de huisartsenpraktijken toegankelijk te maken. We zien bij de huisartsenposten dat kwaliteitsmedewerkers hun draai in Corpio helemaal gevonden hebben, helaas bij de praktijken is daar nog weinig tijd voor en moet het naast de primaire zorg. Wij gaan steeds een stapje verder om kwaliteitsmanagement voor praktijken en posten zo laagdrempelig en geautomatiseerd mogelijk te maken.

Dashboard voor kwaliteitsnormen

Een voorbeeld wat we met diverse klanten aan het uitwerken zijn zie je in het screenshot hieronder. Eind dit jaar willen we een dashboard vrijgeven waarin je alleen maar je documenten hoeft te koppelen en Corpio doet de controle op diverse kwaliteitsnormen. Nu hoef je natuurlijk de huisartsenpost of huisartsenpraktijk niet te certificeren, maar we willen wel een inzicht bieden in de status binnen de organisatie. Zo krijg je een beter beeld wat de situatie is t.o.v. verschillende normen binnen de post/praktijk. Ben je wel gecertificeerd? Dan kun je de auditer verwijzen naar een speciale pagina in je Corpio omgeving en daar krijg hij/zij de samenvatting van documenten met de norm. Op die manier dragen wij bij aan een tijdsbesparing in de zorg!

De volgende update staat al weer gepland eind oktober, daarin komen we met een nieuwe techniek. We gaan automatisch verschillende formulieren (die van VIM, calamiteiten en klachten) vullen met gegevens die we al weten van een gebruiker of zelfs zaken die we aan de hand van data kunnen voorspellen die je bijna altijd zou invullen.