De autorisatie matrix – release 4.1

Voor een certificeringstraject van bijvoorbeeld HKZ of NEN7510 zul je een autorisatiematrix moeten tonen van al je ICT applicaties. Omdat je autorisaties in een ICT applicatie kunnen wijzigen in de loop van het jaar creeer je een document dat meteen niet meer up-to-date is. In Corpio hebben we nu een real-time autorisatiematrix ontwikkeld. Je kan meteen alle rechten inzien per gebruiker, per groep en extra individueel toegewezen rechten.

Met release 4.1, nog maar twee weken na de grote Corpio 4 update laten we zien dat we meteen verder gaan met het toevoegen van functionaliteit en waarde voor onze klanten. Er zijn deze release wel 23 nieuwe onderdelen toegevoegd. De meest opvallende bespreken we in dit bericht.

Registraties en rechten

Een onderdeel van de roadmap 2019 was het inzichtelijker maken van de rechten van gebruikers en het kunnen inzien van een matrix voor een certificeringstraject. Als je als beheerder naar Instellingen > Registraties gaat kun je daar alle wijzigingen op het gebied van rechten zien EN de matrix bekijken van hoe alle rechten zijn ingeregeld.

Notificaties naar betrokken zorgverleners bij VIM

Wanneer je een VIM melding hebt gedaan en hier een collega bij betrekt, krijgt die collega vanaf nu een notificatie in Corpio. Ook kan hij/zij die VIM melding inzien bij “Mijn VIM meldingen > Betrokken meldingen”.

Je eigen notificaties beheren

We hebben een begin gemaakt aan het zelf goed kunnen beheren van je notificaties. Het is nu nog maar voor één onderdeel ontwikkeld op die manier kunnen wij het gecontroleerd testen. Privé berichten kun je nu naar je e-mail laten sturen. Dit kan je als gebruiker zelf instellen bij je profiel (klik rechtsboven op je naam) en ga dan naar het tabblad “Berichtgeving”.

Overige punten

  • Een individuele EED melding wordt nu sneller geladen.
  • Bij Instellingen > Verbeteracties kun je nu zelf kiezen welke velden je wilt laten zien in het overzicht en of deze velden verplicht zijn
  • Emails naar praktijken voor reserveringen van spoedplekken zijn nu zelf aan te passen.
  • Dienstverbanden ga je nu op een andere plek aanpassen, een belangrijke basis is gelegd voor uitbreiding van de HR module (dit verwachten we al in de volgende update binnen drie weken).
  • Bij een nieuwe VIM melding kun je nu op de volledige naam van een collega zoeken.
  • Categorie selectie is toegevoegd bij de bulk upload van documenten.
  • De VIM weergave is verbeterd voor mobiele gebruikers.
  • Het rapportage overzicht heeft een strakkere interface gekregen.
  • Gebruikers en overnames toekennen bij praktijken is verbeterd.
  • Je kan nu zelf kiezen of je de presentielijst van de ingeplande cursus staand of liggend wil zien