Corpio 3

Elk jaar brengen wij enkele grote updates van Corpio uit. Deze nieuwe updates zitten vol met verbeteringen, gerealiseerde wensen, wettelijke regelgeving en nieuwe functionaliteit. Om je goed voor te bereiden op een nieuwe update vind je alle onderdelen die belangrijk zijn rondom Corpio 3 hieronder. 

Pagina’s

De pagina’s zijn het middelpunt van Corpio 3. Met pagina’s kan je tekst online in Corpio invoeren en opslaan, vergelijkbaar met wikipedia. Hiermee realiseren wij namelijk een belangrijke stap in onze visie voor een meer geautomatiseerd kwaliteitsmanagementsysteem op de eerstelijnszorg. Wat we willen realiseren is dat Corpio mee kan helpen met het bewaken van de kwaliteit van documenten. Een ingewikkelde klus, we gaan hier een aantal jaar de tijd voor nemen. Wij streven ernaar om Corpio suggesties te laten doen op protocollen of kwaliteitsstukken. Net als een APK keuring voor de auto kunnen we dan een APK uitvoeren bij diverse pagina’s. Hiervoor moeten de documenten wel door ons systeem te lezen zijn, wat bij bestanden niet gemakkelijk lukt.

Andere voordelen van pagina’s

Naast onze visie zijn er nog genoeg andere voordelen te benoemen die bestanden niet hebben. Sommige ervan zitten al in de update, andere komen in een latere update.

  • Geautomatiseerd versie beheer.
  • Revisie beheer en het vergelijken van eerdere versies met elkaar.
  • Spellings / grammatica controles.
  • Templates om sneller pagina’s volgens een vast format in te voeren (b.v. notulen die altijd met diverse kopjes moeten worden ingevoerd).
  • Pagina sjablonen om pagina’s in eigen huisstijl te exporteren, geen layout problemen meer!

VIM acties panel

Het acties panel bij VIM waar je als VIM commissie eerst je notities kon neerzetten hebben we uitgebreid. Dit wordt namelijk één overzichtelijk paneel met notities, taken en verbeteracties die je per VIM kan registreren. Zo heb je alle acties die je per VIM wil uitzetten op één plek.

Corpio interface

We hebben kritisch naar de interface van Corpio gekeken (en de cijfers erachter) en met Corpio 3 lanceren we stapje voor stapje een nieuwe interface.

  • Het Corpio logo zichtbaar op de login pagina. (gek dat we dit niet hadden toch?)
  • Meer informatie zichtbaar bij login, meervoudige authenticatie en de account activatie pagina’s.
  • Eén opslaan knop voor bewerken en een duidelijkere interface. Deze wijziging is zo groot dat we de rest van het jaar hier nog wel updates op verschillende plekken voor uitrollen.
  • Een hoofdmenu dat duidelijker maakt waar je moet zijn (niet schrikken, het is echt verbeterd).

Meer velden beheerbaar

Sinds begin van dit jaar zijn we continu bezig om zoveel mogelijk van de beheerbaarheid in handen te leggen van de Corpio beheerders. Ook in Corpio 3 zijn weer meer velden via de instellingen beheerbaar geworden en daar blijven we mee doorgaan totdat we alle velden hebben gehad.