Afwezigheid en Spoedplekken – release 3.12

In samenwerking met een huisartsenpost heeft Corpio twee nieuwe modules ontwikkeld! Je kan nu de momenten van afwezigheid doorgeven als praktijk zodat dit zichtbaar is voor medewerkers op de post. Daarnaast kan een post een praktijk mailen met de aanvraag voor een spoedplek om 9:00 in de ochtend. Zo helpen wij bij het versterken van de samenwerking tussen post en praktijk.

Afwezigheid van praktijken

Een dagpraktijk is niet elke dag geopend. In Corpio kan een praktijk beheerder doorgeven of zijn/haar praktijk gesloten is en naar welke andere praktijk de opvang in de regio gaat. Zo weet bijvoorbeeld een triagist dat hij/zij niet kan doorverwijzen naar die praktijk de volgende dag. Zo kan de patiënt beter geïnformeerd worden bij welke huisarts hij dan wel terecht kan.

Spoedplekken reserveren

De initiële vraag bij Corpio was of wij konden meehelpen de U3 meldingen op een huisartsenpost beter te begeleiden in het verwijzen naar hun eigen huisarts. Op die manier kan de druk afnemen op de post. In de regio waar wij dit voor hebben ontwikkeld is met de huisartspraktijken afgestemd dat er een pilot wordt gedraaid waarbij iedere praktijk één consult reserveert om 9:00 in de ochtend. Via Corpio krijgen ze nog voordat de dag gestart is een melding of dit consult wordt opgevuld ja/nee.

Per praktijk kunnen er spoedplekken worden gereserveerd. In het overzicht van praktijken is het aantal beschikbare spoedplekken zichtbaar en de huisartsen die binnen die praktijk werkzaam zijn. De spoedplekken module werkt in samenspraak met de afwezigheidsmodule hierboven beschreven. Op die manier worden afwezige huisartsen ook gelijk goed inzichtelijk en kan de patiënt in het triage gesprek al geïnformeerd worden.